Voor een goed en persoonlijk afscheid

Wat doet een uitvaartondernemer

Als iemand is overleden moeten er in korte tijd heel veel zaken worden geregeld. Nabestaanden zijn vaak overvallen door het verdriet van het overlijden van hun dierbare. Het is dan lastig om in die hectische dagen opeens zelf een afscheid te organiseren.

Zoek je een goede uitvaartondernemer? Bel dan met Top Uitvaarten op telefoonnummer: 010 - 820 9606

Een uitvaartverzorger ondersteunt de familie. Hij neemt alle taken op die de nabestaanden niet zelf kunnen of willen regelen. Een goede uitvaartverzorger is iemand die heel goed kan luisteren en begaan is met nabestaanden. Deze uitvaartverzorger kan mensen inspireren om het afscheid helemaal naar eigen wens en smaak vorm te geven.

De eerste taak van de uitvaartverzorger is doorgaans het regelgesprek met de nabestaanden. Tijdens dit gesprek wordt overlegd of de overledene begraven of gecremeerd wordt en waar dit zal plaatsvinden. De uitvaartverzorger zorgt in overleg met de familie voor de verzorging van de overledene en de opbaring. De familie kan zelf bepalen waar de overledene wordt opgebaard. Dat kan thuis maar ook ergens in een uitvaartcentrum’.

In de dagen tussen het overlijden en de uitvaart zal de uitvaartverzorger ook alle administratieve zaken regelen. Denk aan de afspraken met de begraafplaats of het crematorium, de aangifte van overlijden etc.
Aan de hand van de wensen van de familie zal de uitvaartverzorger eerst een kostenbegroting maken en deze voorleggen aan de nabestaanden. Op die manier weten de nabestaanden vooraf wat de kosten zijn en kunnen ze eventueel andere keuzes maken als de offerte te hoog uitvalt.

In de video hieronder legt een uitvaartverzorgster uit waar haar taken uit bestaan.

Overlijden in regio Dordrecht melden?
Bel nu direct: 010 - 820 9606