Voor een goed en persoonlijk afscheid

Je eigen uitvaart regelen

Veel mensen willen bij leven hun eigen uitvaart regelen. Het kan dat iemand ernstig ziek is en daarom zijn of haar eigen afscheid wil organiseren. Maar het kan ook dat iemand helemaal gezond is, maar het toch een fijn idee vindt dat de toekomstige uitvaart al is geregeld.

Hulp nodig bij het regelen van je eigen uitvaart? Neem contact op met Topu Utvaarten: 010 - 820 9606

Hoe regel je je eigen uitvaart?

Het eerste waar je over na kan denken is de vraag of je na je dood begraven of gecremeerd wil worden. Als je kiest voor begraven dan kan je in het hoofdstuk Begraven in Dordrecht meer informatie vinden over de mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld nadenken over de begraafplaats waar je begraven wil worden of op welke plek. Als je ook zelf een grafmonument wil uitkiezen kan je meer informatie vinden in het hoofdstuk Grafmonument in Dordrecht. Wanneer je kiest voor een crematie kan je ook kiezen wat er met je as moet gebeuren. Wil je dat je dierbaren de as bewaren of dat ze de as ergens op een voor jou speciale plek uitstrooien. Lees er meer over in het hoofdstuk Asbestemming in Dordrecht.

Je kan uiteraard volstaan met enkel de keuze voor begraven of cremeren. In dat geval kunnen je nabestaanden het afscheid zelf regelen, maar je kan uiteraard ook kiezen om ook dingen vast te leggen voor de uitvaartplechtigheid. Waar wil je dat de plechtigheid wordt gehouden, in het crematorium of misschien wel ergens in een kroeg in centrum van Dordrecht? In het hoofdstuk Locaties voor de plechtigheid vind je inspiratie. Je kan ook vastleggen welke muziek er gedraaid wordt bij het afscheid en wie er mogen spreken. Wat ook voor komt is dat mensen zelf een laatste boodschap maken. Denk bijvoorbeeld aan een video die getoond wordt tijdens de uitvaart. Je kan een professionele videomaker inhuren, maar je kan ook een video inspreken op je telefoon.

Misschien wil je de mensen die op je uitvaart komen wel iets tastbaars meegeven als herinnering. Je kan bijvoorbeeld een zakje met zaden meegeven, een kaart, foto of brief met een boodschap die je zelf hebt geschreven. Misschien heb je wel een speciaal gedicht wat je mee wilt geven.

Uitvaart voorbespreken

Je kan er ook voor kiezen om je uitvaart voor te bespreken met een uitvaartverzorger. Dat heeft meerdere voordelen, zo kan je zelf uitkiezen wie jouw uitvaart mag verzorgen en de uitvaartverzorger kan je voorzien van tips en inspiratie. Daarnaast kan je vooraf ook uitzoeken wat de uitvaart van jouw wensen gaat kosten.

In Dordrecht kan je je wensen bespreken met een uitvaartverzorger van Top Uitvaarten. Bel ons vrijblijvend voor informatie en advies op telefoonnummer: 088 – 848 82 27 of mail naar info@topuitvaarten.nl

Wensen vastleggen

Er zijn geen vaste regels voor het vastleggen van je eigen uitvaartwensen. Het is wel verstandig om een naaste op de hoogte te stellen dat je je uitvaartwensen hebt vastgelegd. Vertel er ook bij waar je deze bewaart. Op die manier weet je zeker dat je dierbaren daar eerst naar zullen kijken.

Wil je meer weten over het vastleggen van je (uitvaart) wensen kijk dan in de infotheek van Uitvaart.nl daar is uitgebreide informatie vinden in het hoofdstuk wensen vastleggen.

Crowdfunding van de uitvaart

Mensen die de eigen uitvaart regelen, kunnen ook de hulp van vrienden en kennissen inschakelen voor wat betreft de financiering. Tegenwoordig zijn er veel sites die je helpen met het inzamelen van geld voor allerlei doelen. Ook voor uitvaarten is er een speciale site: UitvaartDonatie.nl. Uniek aan deze crowdfunding site is dat donateurs geen commissie hoeven te betalen over hun donaties voor het gebruik van de site. Er worden ook geen transactiekosten gerekend per donatie. Zo kan het hele bedrag aan de uitvaart worden besteed.

De uitvaarten worden verzorgd door Amstel Uitvaarten, een uitvaartonderneming gespecialiseerd in waardige, persoonlijke en betaalbare uitvaarten. Doordat de donaties bij een uitvaartonderneming binnenkomen hebben donateurs de zekerheid dat het geld besteed wordt waarvoor het bedoeld is: het regelen van een uitvaart. Voor meer informatie, kijk op UitvaartDonatie.nl.

Overlijden in regio Dordrecht melden?
Bel nu direct: 010 - 820 9606