Voor een goed en persoonlijk afscheid

Crematorium Dordrecht

De Essenhof is het crematorium van Dordrecht. Het crematorium is net als de begraafplaats eigendom van de gemeente Dordrecht. Het crematorium werd in 1988 gebouwd als los gebouw op de begraafplaats. Tegenwoordig maakt het onderdeel van het hoofdgebouw aan de Nassauweg.

Wil je een crematie regelen in Dordrecht? Bel dan met Top Uitvaarten 010 - 820 9606

Wat is een crematorium

In het crematorium vindt de lichaamsverbranding (crematie) plaats. De Essenhof beschikt over een moderne crematieoven die is verbonden met een filterinstallatie. Dankzij deze filterinstallatie stoot het crematorium eigenlijk niets anders uit dan warme lucht. Wil je meer informatie over de techniek, temperaturen etc., kijk dan in de infotheek van Uitvaart.nl.

De Essenhof

De Essenhof beschikt over een moderne aula waar de uitvaartplechtigheid gehouden kan worden. Meestal wordt de Biesbosch Aula gebruikt voor crematies. De invulling van de plechtigheid kan helemaal naar eigen wens en smaak plaatzvinden. De aula is voorzien van alle technische faciliteiten die nodig zijn voor een uitvaart. Denk daarbij aan een televisiescherm, geluidsinstallatie en de mogelijkheid om de afscheidsdienst op te nemen.

Na de plechtigheid kunnen een aantal nabestaanden aanwezig zijn bij het invoeren van de kist in de oven. Nabestaanden moeten dit vooraf aangeven bij hun uitvaartondernemer. Op die manier kan de Essenhof er rekening mee houden in de planning.

De Essenhof beschikt ook over koffiekamers waar de condoleance gehouden kan worden. Dit kan uiteraard ook op andere locaties in Dordrecht, kijk voor inspiratie in het hoofdstuk Condoleance in Dordrecht.

Crematorium Essenhof
Nassauweg 200
3314 JR Dordrecht
Parkeren is gratis. Let op: Een deel van de Nassauweg is een blauwe zone waar maximaal drie uur geparkeerd mag worden. Gebruik daarom een parkeerschijf.

Overlijden in regio Dordrecht melden?
Bel nu direct: 010 - 820 9606